Saturday, December 26, 2009

MYSTERY: Isteri RPK cuba membunuh diri?

oleh Rimba Suci


Pada July 6hb 2009, The Unspinners mendedahkan kisah Raja Petra dan anaknya, Raja Azman yang ditangkap kerana terlibat dengan rompak. Baca sini.

Ekoran dari tulisan tersebut, sumber The Unspinners terbaru memberitahu semasa Raja Azman ditangkap polis dan dihadapkan ke Mahkamah atas tuduhan samun dan pecah rumah, ibunya Marina Lee Abdullah telah kelar tangannya dalam percubaan membunuh diri.

Marina, seorang wanita Cina yang berasal dari Thailand, dipercayai telah cuba membunuh diri sebanyak dua kali.

Dia terasa kesal atas nasib keluarga dan anak-anaknya, terutama sekali anak lelakinya Raja Azman yang telah dihalau keluar dari rumah olah bapanya yang panas baran sewaktu berusia 14 tahun saja. Apabila RPK mendedahkan perkara tersebut dalam Malaysia Today, ia menyebabkan Marina menghadapi tekanan jiwa yang kritikal

Sumber memberitahu perkara sebenarnya yang berlaku ialah Raja Azman tidak dihalau tetapi meninggalkan sendiri dengan sukarela kerana tidak tahan selalu dipukul oleh RPK. Dia tidak tahan melihat ibunya juga turut dikasari oleh seorang ayah yang melampau garang.

Krisis rumahtangga dan cubaan membunuh diri oleh isterinya yang turut menganggu RPK dan keluarga telah mencetuskan kerisauan kepada beberapa ‘sponsor’ RPK. Mereka bergantung dengan tulisan songsang RPK untuk mengkucar kacirkan keadaan negara dalam usaha untuk melemahkan kuasa politik Melayu dan seterusnya menjatuhkan kerajaan BN.

Bersambung

18 comments:

  • MctHeory says:
    December 26, 2009 at 12:33:00 PM GMT+8

    Patutla rpk selalu cari salah orang dan fitnah bukan2. . rupanya dia memang bermasalah dan keluarganya pun tekanan dengan rpk.

  • Anonymous says:
    December 26, 2009 at 1:28:00 PM GMT+8

    itu fitnah umno je

  • shonzu says:
    December 26, 2009 at 1:54:00 PM GMT+8

    Hebat sungguh keluarga orang kepercayaan Pengencing Rakyat ini. Sang suami sedang 'bertapa' untuk dapat informasi bagaimana nak jatuhkan BN di London, sang anak juga sedang 'bertapa' di Penjara Sungai Buloh, kini sang ibu pula asyik nak 'bertapa' di hospital.

    Itulah Raja Pembohong RPK, dari asyik nak mencari salah orang, lebih baik cari bagaimana nak perkukuhkan institusi keluarga sendiri.

    Ingat hidup anda dan isteri anda tu akan menongkat langit ke?? Kalau dah mati siapa yang nak mendoakan untuk anda??? Pencacai2 hamPAS?? AnWAR Al-Juburi??

    Bukankah doa anak2 yang soleh itu lebih afdal.......

  • Jeffry says:
    December 26, 2009 at 2:01:00 PM GMT+8

    BAGUS LA KLU DIA NK BUNUH DIRI. SBB SI LAKI PUN BKN JENIS TAU NAK JAGA KELUARGA!. BAPAK PENIPU, ANAK PEROMPAK, MAK BUNUH DIRI!..SAJAK LA TU!

  • This comment has been removed by a blog administrator.
    Anonymous says:
    December 26, 2009 at 2:10:00 PM GMT+8

    This comment has been removed by a blog administrator.

  • Anonymous says:
    December 26, 2009 at 3:44:00 PM GMT+8

    Upin dan Ipin,

    Kalau sesapa boleh korek semula, dalam artikel RPK asli mengenai cerita Rosmah C4-kan si Altantuya dan cerita2 tahyul yang lain tu, ada bini si-RPK ni komen, "Babi punya Melayu". Husband dia, bersama-sama dengan Din Merican bila dengar masa tu, senyaaaaappp jer angguk-angguk. Saya tak pasti artikel bila dan mana tapi saya tak akan lupa apa yang saya baca tu. Nak korek balik pun malas sebab macam nak muntah bila masuk blog RPK tu, so memang dah bertahun dah tak masuk. Tapi sesapa yang rajin sila buat research sikit.

    Saya rasa kan, Upin. Keluarga RPK ni dah jauh menyimpang dari satu keluarga aman dan mithali. Yang si ayah menulis untuk mendapat duit jadi bila duit tak dapat, itu yang kelam kabut sana sini. Anak-anak jadi kutu rayau dan kutu dadah. Bini pulak benci melayu tapi apa kan daya dah masuk Islam dah --- maka hidu lah saki baki nafas dalam keadaan munafiq yang tulin sampai ke akhir hayat. Dikelilingi pulak oleh Loyar Pengikut Ayah Pin tu tah sapa nama ntah --- maka makin confused jadinya iman dan agamanya. Nak harapkan Laki, ntah ke mana.

    Hubby pulak buat pasal. Kene sorak dan tepuk sikit oleh Cina-cina dalam Malaysia Today, fuhh bukan main ligat lagi menari menggodam melayu. Tengok2 fakta yang diterbit dalam blog berupa salah dan fitnah pulak. Apa lagi, member angkat bontot cabut lari ke Luar Negeri laa....

    Yang si pencacai dan pengampu cina dalam Malaysia Today ni pun saaaaatuuuu. Dah korang punya "Yang Mulia" tu in trouble, pegilah bantu kewangan sikit. Sudah dasar kedekut dan dasar gunakan melayu hanya bila perlu, dan dibuang bila tak perlu. Hah tulah RPK --- sedarlah bahawa you all punya pencacai DAP tak akan menolong punya. Lain kali buat macam Hishamuddin Komunis. Berlutut, merayu kepada kerajaan melayu supaya dibenarkan pulang sebab Mak dah tua dan dah sakit. Lepas tu dah dibagi pulang ke tanaha air, nah --- bantai laa melayu tadi balik sebagai tanda Terima Kasih.

    RPK kene belajar dari Hishamuddin KahKahKah kalau nak berjaya.

    Oghang Jolobu Jobo.

  • Anonymous says:
    December 26, 2009 at 3:56:00 PM GMT+8

    bodoh macam baghal RPK dan peminat2 setianya..biar aku dan anak2 cucu cicit aku kencing atas kubur Melayu Celup ni..Dan 2x nak bunuh diri, apasal tak mampus2 lagi?

  • Anonymous says:
    December 26, 2009 at 3:58:00 PM GMT+8

    RPK perlukan duit. Dulu agensi jual keretanya bankrap. Dia jumpa Anwar pada '98. Dia nampak Anwar tak ada pembantu utk menulis cerita. Lepas tu ramai pula penyokong Anwar sanggup bagi duit isi tabung reformasi. Maka dapatlah sikit duit kat RPK dia beli banglo di Sg Buloh. Wan Azizah dan Anwar tahu kes RPK telan duit reformasi. Sebab itu Wan Azizah tak layan RPK sampai hari ini. Tapi RPK masih bankrap - tak cukup duit. Lepas tu dia jumpa org tertentu yg sudi bayar duit utk M'sia Today. Kalimullah mungkin. Daim tak boleh ke? Tun Dr Mahathir tak boleh ke? Air tenang jgn sangka tiada buaya. Pernah ke RPK hentam Dr Mahathir? Pikir kawan. Daim? Pikir. Benan jadi Deep Throat yg bocor rahsia buku Khairy Kronikel. Benan dah mati - sakit kencing manis. Buku itu jatuhkan Khairy dan Pak Mentua. Siapa untung? Anwar ke, Mahathir ke, siapa?

    Pikir..

  • Datin says:
    December 26, 2009 at 4:48:00 PM GMT+8

    Anon 3.58, You are clearly a royale stooge for RPK because anyone with the slightest inclination or ability for independent thought would see that the Khairy Chronicles was designed to stab Mahathir under the pretense of attacking a bastard. The title points one way while the content goes after a former prime minister. I am not surprised that kali is sponsoring this royal outcast in london

  • The Unspinners says:
    December 26, 2009 at 6:16:00 PM GMT+8

    Sebarang komen sindir kepada arah isu enjin adalah luar topik dan akan dibuang.

    Sila maklum.

  • Anonymous says:
    December 26, 2009 at 6:52:00 PM GMT+8

    RPK ;RAJA PEMBOHONG KUAT=mafia

  • Anonymous says:
    December 26, 2009 at 10:09:00 PM GMT+8

    Aku dah rasa lah si marina ni. RPK tu swingers, dulu aku kenal marina kat Asia friend finders..sblm diorang famous dulu. Ajak aku join 3some bersama suami dia.
    RPK suka tgk org main dgn isterinya sambil melancap.
    Ni citer 10 thn lepas. Skarang diorang dah famous, jadi susah nak buat aktiviti tu lagik.
    Pandai isap si marina ni.

  • Anonymous says:
    December 27, 2009 at 3:43:00 AM GMT+8

    stim pulak aku bro, betul ke? kote sape lagi besar ko punye ke rpk? jgn bagi malu umno bro...hehe

  • Anonymous says:
    December 27, 2009 at 7:39:00 AM GMT+8

    Waduh2 boleh buat crita stim best nya nih. Nenek main atuk melancap. Padan anak lelaki dia blah. Tak sanggup tengok bapak haramjadah dia suruh mak dia main dengan jantan lain. Ni lah konon western dan liberal tapi sebenarnya sesat lagi menyesatkan

  • POTS says:
    December 27, 2009 at 10:33:00 AM GMT+8

    this is LIAR!!!!

    LIAR!!!!

  • Anonymous says:
    December 27, 2009 at 4:25:00 PM GMT+8

    Apa yang malu kat UMNO pulak? Aku tak berparti, dan aku tak cakap dgn mewakili apa2 parti pun.
    Kalau nk bukti aktiviti ekstra dgn RPK dgn wifenya, aku ade bukti kukuh. Tapi buat pe aku nak heboh2 bukti yg ada. Aku pun kantoi skali la kalau aku expose bukti2 aku.
    Aku buat aktiviti tu dalam masa aku sendiri, tak ada kena mengena dgn apa2 parti.
    Cuma nak beritahu kebenaran ttng RPK dan isteri beliau pada penyokong2 dia yg memuja si RPK ni.

    Ramai swingers kat KL ni tahu RPK ni sama geng ngan kita.

  • Anonymous says:
    December 28, 2009 at 3:01:00 PM GMT+8

    ko tak payah kencing la. mana ada org tak berparti nak layan blog ni. kalau org atas pagar tak baca blog mcm ni. ke ko nak cover malu yg kote ko kecik?

  • ~kencing tarak bunyi~ says:
    January 11, 2010 at 7:47:00 PM GMT+8

    aku ingat RPK ni ada mental sikit la. ini cam cerita Imam gila lari masa orang tengah sujud,punyala kusyuk dan tawaduknya makmum sujud, dekat setengah jam tak bangkit2 lagi ,rupa2nya Imam dah blah,Imam gila rupanya...kui..kui.kui..ahaks...
    kesian peminat RPK, rupa2nya idola diaorang mental problem.
    harus diingat org mental ni karya diaorang mmg canggih cam Van Gogh,
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Vincent Willem van Gogh[pronunciation 1] (30 March 1853 – 29 July 1890) was a Dutch Post-Impressionist painter whose work had a far-reaching influence on 20th century art for its vivid colors and emotional impact. He suffered from anxiety and increasingly frequent bouts of mental illness throughout his life, and died largely unknown, at the age of 37, from a self-inflicted gunshot wound.

fda

Get your volunteer initiatve funded!

Link2Me WeLinkBk (254)