Greetings

Monday, December 28, 2009

MYSTERY: "CCTV hidup" huruhara kampung Melayu P Pinang?


Spy Leman, MyKMU melaporkan lagi kali ini dari serambi Sekolah Agama Rakyat ar-Ridwaniyah, Padang Lalang, Bukit Mertajam.

Menurut cerita terbarunya, kerajaan DAP P Pinang bawah pimpinan Lim Guan Eng mahu mewujudkan jawatan baru dalam kampung yang dipanggil Penolong Pegawai Penerangan. Tugasnya adalah mirip ketua kampung dan tugasnya memantau aktiviti dan pergerakan ketua-ketua kampung yang sedia ada.

Guan Eng menyifatkan semua ketua kampung yang sedia ada terlalu menjaga kepentingan orang-orang Melayu dan perlu dikacip kaki mereka. Penolong Pegawai Penerangan ini akan ditempatkan disemua pejabat-pejabat daerah. Depa ni sesuai dipanggil CCTV yang hidup.

CCTV hidup ini bakal datang dari orang2 PKR dan PAS. Nak tahu rupa mana mereka ini. Ingat cerita P Ramlee yang mengisahkan zaman Jepun. Muka dia orang semua nbakal serupa Salleh Kamil.

Tujuan Guan Eng yang dinasihati oleh Lee Ikan yu adalah mahu masyarakat Melayu di Pulau Pinang jadi huru hara dalam kawasan penempatannya sendiri. Kuasa Penolong Pegawai Penerangan akan dibuat bertindih dengan tugas ketua kampung.

Susahlah Ketua Kampung menguruskan hal ehwal pentadbiran kampung dan juga keseimbanganan pentadbiran daerah akan terganggu dan wujud masalah. Inilah yang kerajaan komunis DAP di P Pinang mahukan.

9 comments:

  • Anonymous says:
    December 28, 2009 at 6:03:00 PM GMT+8

    Melayu di Singapura dari kaum majoriti ke kaum 3rd class. LKY akan pinggirkan secara senyap dengan menggunakan umpan supaya Melayu mudah lupa. Tanyalah Melayu Singapura bagaimana hidup yang terkongkong dengan kedudukan dalam masyarakat. Melayu di pandang manusia paling bodoh di ciptakan Allah hingga tak tau membawa kapaterbang.

  • Anonymous says:
    December 28, 2009 at 6:15:00 PM GMT+8

    Macm mana pun melayu s'pore tetap pandang rendah kat melayu malaysia. bagi mereka melayu malaysia low class, serupa mcm melayu malaysia pandang indon. lagi satu aku puji LGE buat mcm ni sbb kalau ketua kampung tu kuat sgt sokong umno pun payah jugak kerajaan negeri nak buat kerja, asyik nak protes je mcm ahmad ismail yg racist tu.

  • semaremas says:
    December 28, 2009 at 8:01:00 PM GMT+8

    Wahai anon. Kalau DAP takutkan ketua kg sebab ketua kg tu sokong UMNO dan takut kene bantah, apa lobang brader DAP laungkan meritokrasi dan hak smaarata? Kalau DAP boleh ganggu dan kritik serta bantah kerajaan Persekutuan di atas nama kebebasan bersuara dan keadilan, takkan dengan ketua kg pun nak takut kot? Kan budaya Ah Beng Kiasu namanya itu. Elok lagi kerajaan UMNO-BN yang boleh terima semua bantahan dan kritik daripada semua pihak tapi masih boleh majukan negara. Apahal lak dengan DAP? Nampak sungguh temberang DAP ini kan.

  • Anonymous says:
    December 28, 2009 at 8:44:00 PM GMT+8

    biar kampung huru hara supaya terlepas pandang khalifah LGE utk kaut semaksimum yg boleh.

  • YANG GAMBI says:
    December 28, 2009 at 8:56:00 PM GMT+8

    Salam bro, inilah sedikit demi sedikit pemerintahan ala komunis yang ditonjolkan oleh LGE untuk menghapuskan kekuatan Melayu macam di Singapura.... Melayu diintip dan menjadi pengecut di bumi sendiri....

  • Anonymous says:
    December 28, 2009 at 9:34:00 PM GMT+8

    di singapura melayu kena sulamm.... satu apartment melayu di selangkan dengan 10 rumah cina kiasu. mulut manis tapi hati komunis.

    supaya melayu tak boleh bersatu dan sampai bila2 tak boleh bangkit.

    faham sesangattt......

    joe

  • Anonymous says:
    December 28, 2009 at 9:39:00 PM GMT+8

    hang memang betuiii. aku perenah kereja makan gaji dengan keluarga LEE. tapi bukan LGE/LKS laaa.

    mulut memang manihhh bak angg. tapi manihhh ada maknaaa. manihh luaq tapi dlm macam taikk.

  • Anonymous says:
    December 29, 2009 at 12:11:00 PM GMT+8

    kalau mcm ni la perangai korang..alamat mmg tak boleh survive la kat dunia global ni. ko pegi balik kerja kat kampung la tanam jagung ke padi ke toreh getah ke tangkap ikan ke. melayu ni mmg tak ke mana la ko tau tak.

  • Pemuda UMNO Bahagian Tapah says:
    December 29, 2009 at 7:09:00 PM GMT+8

    ano = Macm mana pun melayu s'pore tetap pandang rendah kat melayu malaysia. bagi mereka melayu malaysia low class,.....

    =======================

    Ha ha ha, iyelah tu ! pasal itulah ramai yg nak jadi warganegara malaysia kut...mcm m.nasir dll akhirnya cari rezeki dan bahagia di negara melayu yg kononnya low class !!!

fda

Get your volunteer initiatve funded!

Link2Me WeLinkBk (254)