Wednesday, December 30, 2009

MYSTERY: Apa cerita Husam, Ariffahmi dan Nik Abduh?



Dua setiausaha N.Ajis yang dikatakan rapat dengan Husam mengejutkan semua pihak. Menurut Darul Ehsan Today , Nik Abduh pernah memperli dua orang ini dengan mengatakan yang bapaknya mendapat nasihat yang salah atau kata lain penasihat bapaknya tak betul.

Kalau dilihat nampak seolah-olah Husam Musa terpinggir dan khabar angin masih mengatakan Husam akan meletak jawatan seperti Annual dan Saiba.

RBF yang merupakan "peminat| Husam berfikir sebaliknya. Dia kata ini bukan kali pertama Husam katakan mahu berundur. Husam pasti tahu nyawa politiknya berakhir jika dia berundur dan dia masih perlu lindungan N.Ajis.

Dia percaya ini semau diatur oleh blogger dan SMS hingga wartawan bertanya untuk kasi N.Ajis melenting dan tersebutlah kata-kata dia masih disayangi. Blog Celaka yang dimaksudkan RBF membantu menyebarkan adalah Penarik Beca. Menurutnya MSO janji akan puasa 3 bukan jika Husam letak jawatan. RBF percaya nik Amalina pun sama bersekongkol dalam permainan reverse psychology.

Apa pula end game ini semua? Satu memanglah untuk menyelamatkan politik Husam. Kedua, menurut Darul Ehsan adalah kemungkinan jawatan setiausaha politik dan akhbar MB Kelantan diambil alih oleh bekas CEO PMBK, Ariffahmi dan Nik Abduh.

Gandingan itu cukup kuat untuk mengekalkan kuasa N.Ajis sebagai MB Kelantan untuk 5 ke 10 tahun lagi. Mungkinkah pass baton kepada Husam? kesemua mereka tidak boleh kekal terus bergaduh kerana akhirnya seluiruh PAS Kelantan akan rugi. Mereka bukan ada pegang kerajaan Persekutuan.

13 comments:

  • Anonymous says:
    December 30, 2009 at 5:48:00 PM GMT+8

    ha...ha...
    husam anytime bole masuk pkr..
    ha..ha..

  • Aku,Pasbuih Dan Siamang says:
    December 30, 2009 at 6:29:00 PM GMT+8

    Inilah padahnya jika hidup atas ehsan bodek membodek ampu mengampu!! tapi apa pun masih ada ruang bersama Al-juburi yang masih seangkatan kapiaq harbi.

  • Anonymous says:
    December 30, 2009 at 6:31:00 PM GMT+8

    http://umnojohor.blogspot.com/2009/12/kerajaan-4-beranak-vs-pembantu-sesat.html

  • Rahman,Ahchong,Muniandy says:
    December 30, 2009 at 7:01:00 PM GMT+8

    hebatnya kronisma dan nepotisma dalam PAS yang sudah hampas.

  • Anonymous says:
    December 30, 2009 at 8:02:00 PM GMT+8

    Tak lama lagi runtuh la niee....

    aku boleh jamin la 2-3 bulan lagi hancur berkecai parti anak setan ni.

  • Anonymous says:
    December 30, 2009 at 8:03:00 PM GMT+8

    betul tu hj. hadi and koncu2 dah activate kan self destruction.

  • C L J says:
    December 30, 2009 at 8:09:00 PM GMT+8

    Ya ka ni. Selama ini kan kita dok dengaq seperti depa kata itu itu tu adalah sifat sifat orang lain. Rupa rupanya mereka nih cekap betoi buat cover story nooo.

    Politiking lagu tu tu cara sapa tu. Ingatkan orang yahudi ja lagu tuh...

  • Anonymous says:
    December 30, 2009 at 9:37:00 PM GMT+8

    DUIT DAN KUASA,.... pakai serban tiga kilo atas kepala pon boleh tertanggal..bebb.

    kalau lantik bukan ahlinya pegang amanah memang akan jadi macam ni.

    bayangkan bekas pemandu mardi boleh kaya raya sbb berdamping dgn pejabat menteri besar.

    kalau nak kaya, kalau dah memang cerdik macam aku ni ada degree dan master bergulung tak pa la jugakk.

    ni bodo mcm lembu, apa pon tak tau bleh kaya raya hasil dari songlap duit rakyat. nak kekalkan kaya maka dihalalkan rasuah haji 65k.

    tu baru sorg kalau campur anak branak yg nak pegi, tak mau cecah setengah juta.???

    ingat pakai serban 3 kilo atas pala pakai jubah meleret boleh kebal ke??

    ni pulak ceta pasal KUASA DAN DUIT di kalangan anak-branak. dulu menjejes air lior tok guru mengata dr.mahathir, kronisma la, nepotisma la, bukan main hafal lagi cakap2 nuar..

    skrg apa sudah jadikk??? sendiri lagi teruk, sendiri lagi buruk.

    joe

  • Anonymous says:
    December 30, 2009 at 9:54:00 PM GMT+8

    ni apa cerita parti anak beranak ni??? sampai kan bekas perompak bank pon nak perintah negeri ni apa cerita ni. alahaiii, pasal politik anak branak porak peranda, tak berkat betul keluarga nik aziz ni. mcm ni bukan ciri2 keluarga ulamak, ini macam keluarga perompak. masing2 nak bolot harta, takut hilang kuasa.

    wahab

  • Anonymous says:
    December 30, 2009 at 10:04:00 PM GMT+8

    sepatutnya dihujung kuasa, nama nik aziz harum semerbak kasturi. dari sempadan siam hingga terengganu bau wangi mencucuk2 hidung.

    tapiii.... nasib ko la nik aziz, lagi dihujung pemerintahan dan sisa2 usia lagi bau busuk macam bangkai.

    kalau tak percaya cuba la buat perhimpunan solat hajat di stadium KB, kalau dapat sebaris pon dah untung, tu pun dah di kerah budak2 tahfiz paksa suruh datang.

    di s'gor anwar dah tak berani nak berhimpun di stadium, mau kena gelak aje. ada la dtg 10-20 ekor badut.

  • ahmad norman says:
    December 30, 2009 at 10:13:00 PM GMT+8

    syabas unspinners korang ngamuk sakan hari ni dgn 3-4 blog ttg n.ajis dan suku sakatnya....n.ajis ko maki lagi puak2 bloggers nih tak tau ker semua ni bersatu padu kesemuanya...celaka ....hahahaha

  • Miak Bujat says:
    December 31, 2009 at 10:45:00 AM GMT+8

    Bro,

    Aku pelik la... semua blog pro kerajaan BN amat aktif menyerang dan mendedahkan kepincangan pembangkang PR. Dan mood masyarakat pun telah mula berubah. Tapi nampaknya parti-parti politik kerajaan misalnya Pemuda, Puteri UMNO, MCA, MIC, Gerakan watsoever... takde ambik tindakan susulan pun... tak macam AMK dan PAS. Ada ajer isu... buat demonstrasi... hantar memorandum... sampai bila-bila masyarakat akan tgk hanya PAS dan PKR yang memperjuangkan nasib masyarakat. Sepatutnya dalam kekalutan pembangkang ini... pihak UMNO,MCA,MIC dan Gerakan turut sama berganding bahu dan mewujudkan mood tidak selesa kepada pembangkang seperti mana pembangkang buat pada BN dahulu... BN jangan la tido lagi... bangun dan sedar lah!

  • Anonymous says:
    December 31, 2009 at 12:41:00 PM GMT+8

    Itu lah balasan tuhan kepada orang yang menggunakan agama untuk kepentingan politik. Berjuang atas dasar nak tegakkan islam tetapi entah kemana islamnya yang tenggelam. Manusia mana yang tak nak hidup senang kalau itu nama manusia. Orang lain kalau ambik duit rasuah tapi kalau pemimpin Pas makan duit namanya SEDEKAH. Nak tunaikan haji pun mintak sedekah, mana perjuangan nak tengakkan islam.

    Kalau ke Kelantan tu tanya mereka, ada tak keluarga MB berniaga sana sini, guna kedudukan untuk dapatkan tender kerajaan dan kalau betul apa bezanya dengan pemimpin BN yang lain yang mereka tuduh rasuah, kroni laknat dan sebagainya. Kalau pandu kereta ke Pengkalan Chepa tu tanya mereka ada tak stesyen minyak Petronas milik anak buah MB Kelantan. Kutuk petronas tapi cari makan juga dengan petronas.

    Jangan mudah kita doakan laknat pada orang lain nanti doa laknat tu kena kita sendiri.

fda

Get your volunteer initiatve funded!

Link2Me WeLinkBk (254)