Greetings

Monday, December 28, 2009

MYSTERY: Anwar/Khalid Gereja kenakan Hasan Ali tapi salahkan UMNO S'ngor?

Gambar2 perarakan yang diambil dari blog Darul Ehsan Today
SMS tersebar mulai Sabtu akan ada satu perarakan untuk menghantar memorandum oleh Gerakan Kesedaran Penyokong dan Pengundi Pas Negeri Selangor (GKPPNS) akan diadakan di hadapan pejabat PAS Selangor di Shah Alam pukul 11 pagi Ahad semalam. Kononnya mereka menuntut PAS keluar dari Pakatan Rakyat.

Hairannya Harakahdaily dan beberapa sumber online telah siang-siang menuding jari mengatakan ini adalah usaha UMNO. Harakah ni dikuasai oleh kumpulan Erdogan. Kalau tak salah Kamaruddin Jaafar. Dr Dzulkifli Ahmad pun sama berperanan. Sinar Harian sipa siarkan berita pagi Ahad lagi.

Yang peliknya, kenapa diadakan pada hari Ahad masa pejabat PAS tutup. Dr Hasan Ali yang disebut dalam SMS akan menerima memorandum tersebut pun tak ada. Pejabat tutup.

Dengan Hasan Ali dan Khalid Samad diura-ura akan dikenakan tindakan disiplin, khabar dari orang PAS mengatakan ianya usaha last minute Khalid dan kumpulan Erdogan untuk kenakan Hasan Ali dan selamatkan Khalid Samad dari dikenakan disiplin.

Hasan Ali dikatakan akan dikenakan disiplin kerana mengadakan pertemuan bersama blogger yang dianjurkan oleh Muslim Bloggers Alliance (MBA) yang didalam ada juga blogger pro-UMNO. Kenapa Hasan seorang? Nasharuddin ada bersama dalam pertemuan itu.

Sumber PAS juga mengatakan jika itu jadi kesalahan, ianya tentu tidak adil.

PAS Pusat sendiri ada mengadakan satu Majlis Malan Malam Rakan Media PAS di Grand Season Kuala Lumpur pada 13 Mei 2008. Majlis itu dihadhiri oleh blogger-blogger ternama termasuk dua meja untuk blogger-blogger pro-UMNO.

Katanya jika Hasan dikenakan tindakan kerana pertemuan yang mana Nasharuddin ada bersama, hampir semua kepimpinan dan wakil-wakil rakyat PAS patut dikenakan tindakan kerana ada bersama dalam Majlis Makan Malam Rakan Media tersebut. Semua patut dipecat melainkan Nik Aziz yang tidak hadhir.

Sudah jadi mabuk PAS ni.

Menurut sumber PAS, Hasan disuruh minta maaf atas kesalahan tersebut tapi dia enggan. DIa tak nampak perlu mintak maaf. Ia seolah mengaku salah. Bila mengaku salah nanti akan kena macam Zaharin Sang Kelembai.

Tak mintak maaf akan dilihat seolah-olah menentang Jawatankuasa Disiplin parti, pun salah. Jadi nampaknya sudah hampir pasti, dia akan didisiplinkan untuk memuaskan hati para Erdogan yang akan lihat Khalid Samad didisiplinkan.

Katun betoi BAS. Inilah keadilan "Islam"? Belum lagi Bullshitul Am masuk fatwa, minum beer dan berzina pun boleh dihalalkan. KeTok guru lah kunun walaupun gelar diri sendiri Tok Guru.

Orang PAS terlibat dan takda muka orang UMNO. Nampak gaya perarakan ini dipercayai dibuat oleh puak-puak PKR untuk membantu puak Erdogan tapi sengaja disalahkan UMNO Selangor. Penyerahan memorandum begini akan kelihatan usaha untuk meletakkan tekanan ke atas PAS dan dikaitkan dengan Hasan Ali.

Jahat betul PKR ni. Memang jahat. Reverse psychology kepala hangguk! Apa lagi PAS yang dah tentu akan tidur sekatil dengan orang jahat ni, launglah! Take Beer! Take Beer!

Baca juga Darul Ehsan Today sini dan Minaq Jinggo sini.

18 comments:

  • Anonymous says:
    December 28, 2009 at 10:39:00 AM GMT+8

    pasal enjin jet hilang takde org nak berdemo ke?

  • Galo says:
    December 28, 2009 at 10:55:00 AM GMT+8

    selagi balak kat Kelatan org xbuat demo selagi tu lh enjin jet hilang diorg xbuat demo...semak...

  • UMNO Bodoh says:
    December 28, 2009 at 11:32:00 AM GMT+8

    Kalau nak buat demo lain kali biarlah nampak real sikit, ni ambik muka orang tarik kereta, takde nur PAS langsung, memalukan betul

  • MctHeory says:
    December 28, 2009 at 1:39:00 PM GMT+8

    aikk.. UMNO juga yang salah ke?
    bukan ni rancangan politik pembangkang sendiri apa.

  • Anonymous says:
    December 28, 2009 at 2:05:00 PM GMT+8

    siang2 dia sudah kata umno. macam mana betoi.

    itulah enjin jet hilang kenapa pas tak demo?

    balak dah togel di kelantan, kenapa aps tak demo?

    orang pkr tarik kereta ngaku pas, kenap pas tak mahu demo?

  • Anonymous says:
    December 28, 2009 at 2:49:00 PM GMT+8

    kalau pas anjurkan demo mesti ramai yg turun. kalau dua tiga ekor berok ni je, rasanya mesti puak2 umno. mujur puak2 umno bingai shah alam tak join sekali. kalau tak depa yang bodoh tu campak kepala lembu kt tgh jln cari pasal dgn org hindu plak. hahaha.

  • Anonymous says:
    December 28, 2009 at 3:13:00 PM GMT+8

    confirm bukan org pas...kalau pas buat demo dah tentu2 ada fru punya. ini geng taksub umno la ni. bila bagi ucapan pun sibuk sebut pasal melayu. pas sibuk pasal islam bukan melayu la. itu sah2 puak umno punya kerja.

  • Anonymous says:
    December 28, 2009 at 8:14:00 PM GMT+8

    kena driver pada dr xavier ada situ? budak2 pas dari sri serdang?????

    oh maaf.

    mereka ni budak umno menyamar sebagai pemandu xavier dan pas sri serdang.

  • Anonymous says:
    December 28, 2009 at 9:04:00 PM GMT+8

    sib baik nik aziz siang2 dah mengaku terima rasuah aji 65k. kalu takkk sah umno yg kena.

  • Anonymous says:
    December 28, 2009 at 9:13:00 PM GMT+8

    apa2 pon umno masih selesa mentadbir negara dengan majoriti yg besar.

    kalau ikutkan sejarah UG ni dtg dari hj. hadi dan nasharuddin. abg najib pon tak terhegeh2 nak pelok hj.hadi. walaupon hj.hadi dah meluat dgn anwar.

  • Anonymous says:
    December 28, 2009 at 9:17:00 PM GMT+8

    kenapa khalid gereja tak mau berdepan dengan hassan ali one by one. kalau dia betul2 dpt sokongan akar umbi di selangor, bukak saja la gelanggang, bertarung mcm anak jantan. jgn ikut pondan mcm anwar yg suka fitnah org.

  • Anonymous says:
    December 28, 2009 at 9:19:00 PM GMT+8

    bagi aku la kann...... kalau tengokkan budak2 yg berdemo....sah2 la budak2 pkr.....

    macam anwar cakap ari tu, budak2 banyak menyokong pr, org tua banyak menyokong umno...

    aku tak mudah lupaaa.....

  • Anonymous says:
    December 28, 2009 at 10:00:00 PM GMT+8

    kesiannn. parti sendiri pon tak mengaku ahli2nya. dulu sblm menang suruh org berdemo. bila dah menang, dah tak mengaku ahli pulakk.

  • Anonymous says:
    December 29, 2009 at 7:24:00 AM GMT+8

    bangang betul puak2 umno jahiliah ni nak menyamar jadi org pas. ada ke patut, berdemo pakai seluar pendek. kurang pendidikan agama (jahil) betul puak2 umno nih. muka sekor2 muka org tak reti baca doa qunut. qunut panjang, quunuuuuuuuut. hahaha.

    nak cover malu, tuduhlah anwar. puak2 umno ingat rakyat ni bodoh macam mak bapak diaorg ke diaorg nak tipu. hahaha.

  • This comment has been removed by the author.
    Chef Eejam says:
    December 29, 2009 at 2:08:00 PM GMT+8

    This comment has been removed by the author.

  • This comment has been removed by the author.
    hambaAllah says:
    December 29, 2009 at 2:11:00 PM GMT+8

    This comment has been removed by the author.

  • Anonymous says:
    December 29, 2009 at 2:13:00 PM GMT+8

    ..ni keje PKR..tu mamat yg berucap tu..nama dia SIDEK..dulu pernh meniaga kat uptown damamsara...umah kat putra perdana..org perak..dia org kuat PKR sana...dia ni anjing pkr..aku tak tipu..korang bleh siasat..ni semua angkara ANUar nak jatuhkan hassan ali..bukan UMNO...

  • jon says:
    January 1, 2010 at 6:48:00 PM GMT+8

    memang geng pkr tu..
    ari tu masa ceramah anwar the bontot ada gak dua tiga ekor muka2 ni di sana..
    PR pun kalau nak pakai pelakon cari layang ada jiwa macam boss depa tu.. boss depa ni(anwar the bontots) tak lama lagi menang oscar woo!

fda

Get your volunteer initiatve funded!

Link2Me WeLinkBk (254)