Monday, November 23, 2009

UNSPIN: Cucu Tok Selampit mengenai Ronnie dan Kegiatan Komunisnya


Cucu Tok Selampit ingin merakamkan ucapan tahniah kepada sahabat blogger, The Unspinners, kerana melalui tulisannya telah berjaya membuatkan Pengerusi Jawatankuasa Tetap Kerajaan Tempatan, Kajian dan Penyelidikan Selangor, Ronnie Liu, terpaksa membuat penafian di media mengenai pembabitannya membantu pergerakan Parti Komunis Malaya (PKM). Laporan penuh disiarkan di Bernama.com, di sini.

Bagi sesiapa yang tidak mengenali Ronnie Liu, beliau bukanlah merupakan anak jati Selangor, walaupun beliau adalah ADUN Pandamaran. Beliau telah berasal dari Cheroh, Pahang. Bapanya merupakan seorang penyokong kuat komunis sehingga keluarga mereka ditempatkan di sebuah Kampung Baru Cina yang dikelilingi dengan pagar tinggi oleh kerajaan British pada masa itu untuk mengawal pergerakan komunis.

Jadi tidak hairanlah apabila The Unspinners mendedahkan mengenai penglibatan beliau di dalam usaha untuk menghidupkan PKM di Malaysia.

Ronnie adalah antara orang pertama mendesak supaya Komunis diperakui sebagai pejuang kemerdekaan. Ronnie secara terbuka memperakui komunis sebagai pejuang dan beliau mengenali karakter komunis India bernama Asi dan menghormatinya dengan terbuka. (Lihat blog beliau, Color Blind, di sini)

Rakyat Pandamaran pula melalui PRU12 telah melantik wakil Bintang Tiga yang kita tahu berdasarkan sejarahnya, komunis mahu menuntut kuasa dan mahu membunuh Raja-Raja Melayu selepas Jepun menyerah kalah pada tahun 1945.


Agak janggal bagi seorang pengikut tegar dari Pakatan Haram yang sentiasa mempermainkan undang-undang dengan membuat laporan polis dan menyaman sesiapa sahaja yang mereka tidak suka, Ronnie Liu dalam kes ini mendiamkan diri dan berkata beliau tidak akan berbuat demikian kerana blog berkenaan tidak mempunyai maklumat seperti penulis serta pihak yang bertanggjawab mengendalikannya.

Saya merasakan sama ada beliau terlalu banggang atau beliau cuba menyembunyikan sesuatu. Siapa yang menyuruh beliau menyiasat siapa di sebalik The Unspinners, bukankah itu tugas polis? Kenapa beliau takut untuk membuat laporan polis? Adakah beliau takut kegiatannya menyokong komunis akan dibongkarkan oleh pihak polis?

Sumber: Blog Cucu Tok Selampit

Nota: Rasanya penyokong-penyokong Ronnie boleh pergi ke balai sekali untuk buat enam lagi laporan polis.

10 comments:

  • Anonymous says:
    November 23, 2009 at 12:11:00 PM GMT+8

    racist..

  • cekodokmasin says:
    November 23, 2009 at 12:17:00 PM GMT+8

    anon 12.11.. rasict? Who is rasict? Sure you DAPigs. Put one Malay to contest the DUN Perak seat just to take the MB post.. Put Malay Candidates at your DAPigs sure win seat la..

  • Anonymous says:
    November 23, 2009 at 1:01:00 PM GMT+8

    Memang betul,blog Ronnie promosikan komunis.Baca saja link yang unspinner beri tu.

  • Anonymous says:
    November 23, 2009 at 1:03:00 PM GMT+8

    celaka babi punya ronnie liu ..

  • Anonymous says:
    November 23, 2009 at 1:16:00 PM GMT+8

    heran dia boleh takut pasal blog tulis pasal dia.

  • Anonymous says:
    November 23, 2009 at 1:23:00 PM GMT+8

    Apasal PAS mahu bekerjasama dengan communist worshipper and sympathiser????????

    Dan kafirkan umat Islam lain??????

  • MAHAGURU58 says:
    November 23, 2009 at 1:37:00 PM GMT+8

    Assalamualaikum.

    Sekali saya klik pada link blog Ronnie Liu itu, sistem antivirus saya berbunyi! " Caution! A Virus has been detected!"

    Dengan segera saya 'abort connection!'

    Hahahaha...sampai begitu sekali merbahayanya blog kawan tu...penuh virus...hohoho...

  • Anonymous says:
    November 23, 2009 at 6:34:00 PM GMT+8

    baru saja berjaya merabunkan nik aziz, dah berlagak berkuasa penuh

    masa sudah tiba untuk PAS berpecah drp gabungan yang merbahaya ini

    macam macam sudah dirancang utk mengambil alih kerajaan Melayu

    termasuk chin peng sebagai pejuang bangsa

  • kitagempur says:
    November 23, 2009 at 7:24:00 PM GMT+8

    betul ler..blog komunis nie penuh dengan virus...

  • Anonymous says:
    November 23, 2009 at 10:59:00 PM GMT+8

    how is ronnie 'working' with communists dikira kafirkan orang islam.lemah sangat kah ajaran islam saudara.

fda

Link2Me WeLinkBk (275)