Visitors

Thursday, October 29, 2009

UNSPIN: Nicky Pharoah shamed ... lost the plot too!


Nicky Pharoah lost the plot too last night. As reported by PAS writer cum blogger cum blackmailer, Sayuti Omar, he left 10:20 pm long before the Central Comittee Meeting ended their's at 1:20 am.

Two of the Erdogan - Dr Lo'Lo' Ghazali dan Husam Musa - left at midnight 12:00 am.

The decision last night was to investigate Dato Dr Hasan Ali. Mustafa Ali and Nasharuddin are saved. Pelik?

Instead of an EGM, there will be a Seminar to strengthen relationship between leaders. WTF is that? It means nothing.

Kah kah kah kesian Nicky Pharoah. Ini cuma face saving saja, brader. It just proves Nicky is no Pharoah but living on a mere perception of power.

The day earlier Hadi already said there is no more issue of Unity Government, so what is the fuzz now?

It is believed Hasan Ali's line of argument now is that PAS should be the voice of the Muslim and Malay Muslim in the Pakatan Rakyat. Once rejected, tehre is no more issue of Unity Government. It seems he said PAS Central Committee discussed about it at length and was on the verge of considering it.

Minit ada. What more to investigate?

The anti-Unity Government faction must be fuming judging by PAS Master Spinner albeit Erdogan spokemen's, Penarik Beca posting here.

Ego of the PAS Kelantanis must be really hurt. Am I seeing the possible cessation of Kelantan PAS? Lepas itu Kelantan state pulak cessation. It is quite logical. Kelantan are already using a different currency ... the riyal.

Times up, Nicky. Don't be in denial.

22 comments:

  • Anonymous says:
    October 29, 2009 at 12:44:00 PM GMT+8

    Next we will see TGNA (Thank God its Nik Aziz) and Husam do a Zaid and Jeffery ...

    wak

  • Anonymous says:
    October 29, 2009 at 1:34:00 PM GMT+8

    tak berani plak, nik aziz, dlm blog ckp berdegar, npk sgnt ada org yg pegang kata kunci blog nik aziz, mcm kata MSO.

    fadili

  • Anonymous says:
    October 29, 2009 at 1:43:00 PM GMT+8

    TGNA dayus dan penakut rupa rupa nye...kah kah kah

  • Jeffry says:
    October 29, 2009 at 2:04:00 PM GMT+8

    PENG!...PENG!...PENG!..SOUND SO NOISY BUT NIKY AJIS SHOOT WITHOUT A BULLET LE BROO KEHKEHKEH ADOIYAII

  • Anonymous says:
    October 29, 2009 at 2:27:00 PM GMT+8

    Hasan ali kena hakikat politik ada lah politik tak kira pas ,umno,pkr atau dap.Semua nya serupa. Orang politik ni bila bab kuasa dan selamatkan diri apabila tersepit mereka akan makan kawan.Bukankah semua pekara yang di timbulkan adalah persetujuan bersama. Ana rasa Dato Hasan takkan timbul pekara yang tidak dibincangkan dahulu saperti unity gov, selcat,dll. Dalam hal ini kalau Dato Hasan saorang saja yang kena mana dia setiakawan dalam perjuangan mana dia espirit de corp dalam mempertahankan PAS Selangor di ambil alih puak puak libral yang bolih bersekongkol munafik munafik yang yang tentunya membawa kerosakakan kepada Islam dalam jangka panjang.

  • Anonymous says:
    October 29, 2009 at 2:50:00 PM GMT+8

    Being A pious individual, hopefully Nik Aziz would accept the verdict from the special meeting as admonishment and full of "hikmah".

    That is how thing is decided in the context of democracy that is very much part of the party's constitution.

    Failure to recognize those fact, would only expose this party to a state of turmoil and a situation which is usually equated to 'a sinking ship with two captains on board'.

    Dulu Pas

  • Anonymous says:
    October 29, 2009 at 2:53:00 PM GMT+8

    GOOD BYE PKR! GOOD BYE PAKATAN RAKYAT! Rest in peace in the land of East Malaysia.

    from: Dr. Jeffery Kitingan & Christina Liew (Sabah) and Gabriel Adit (Sarawak)

    ice.

  • Anonymous says:
    October 29, 2009 at 2:55:00 PM GMT+8

    Ahli PAS dah berlagak bahawa mereka dah kuat sejat PRU12. Ahli PAS ingat mereka boleh jadi tunjang pemerintahan. Sekarang semua berlumba lumba nak jadi kawan dan lawan. Ahli PAS dah tahu ada 2 team A & B. Ahli PAS pun dah tahu ada 3 Abdul untuk tendang TGNA

  • Anonymous says:
    October 29, 2009 at 3:30:00 PM GMT+8

    Yang kecewa semua cabut cepat.Bila agenda sendiri tak berjaya,peduli apa dengan majlis yang belum tamat..

    Lagi baik balik tidur.

  • Anonymous says:
    October 29, 2009 at 3:35:00 PM GMT+8

    PKR ,PAS asyik salahkah media aje.

    Terbaru PKR protes kat MALAYSIAKINI kerana mendedahkan masaalah2 dalam PKR.

    PKR memperjuangkan kebebasan media tau.

  • Anonymous says:
    October 29, 2009 at 3:42:00 PM GMT+8

    Nik Aziz patut bersara aje.RPK bacul pon cakap hang tak layak jadi PM

  • Anonymous says:
    October 29, 2009 at 3:58:00 PM GMT+8

    Many PAS members are already showing their dissatisfaction in their blogs.

    I don't think it will stop here.

    Full scale mutiny soon.

    No more wala'

  • hafiz says:
    October 29, 2009 at 3:58:00 PM GMT+8

    salam. .

    sejak akhir2 ni, banyak si ahlul2 pembangkang dok buat kacau kat blog2 pro-gove. mengungkit cerita2 yang dah lama basi. Unspin. cuba ko korek sikit cerita pasal jambatan runtuh kat kem 1Malaysia tu. Ahlul2 Pakatan haram ni, tak sudah2 menghentam UMNO. Kitaorang dah tahu cerita, cuma ko detailkan sikit untuk tatapan pada manusia yang gelap hati, mata buta, perut busuk iaitu geng2 pakatan haram ni la.

  • This comment has been removed by a blog administrator.
    killer says:
    October 29, 2009 at 4:51:00 PM GMT+8

    This comment has been removed by a blog administrator.

  • Anonymous says:
    October 29, 2009 at 5:34:00 PM GMT+8

    Hello PR killer,

    If the Malay pig (BABI) jump into sea and die. All of you will be mourning day and night, right eh?

    Not only that, out of your stupidity and sense of bereaved towards BABI, you morons would also jump as well. So where is the beauty? Kha, kah.

    AntiStupidity

  • Anonymous says:
    October 29, 2009 at 5:49:00 PM GMT+8

    Saya baca kat blog Mahaguru.

    Isteri jadi deposit ahli2 PAS bagi menggelakkan dia lompat parti.Kalau lompat cerai talak tiga.

    Kejamnya parti Islam.

  • Anonymous says:
    October 29, 2009 at 6:54:00 PM GMT+8

    ini check mate paling best punya
    anwar mungkin masuk lokap

    yg lain dah mula rebut kuasa
    sponsor asing sudah bankrupt

    heh heh

  • Anonymous says:
    October 29, 2009 at 6:59:00 PM GMT+8

    hoi killer

    you are what you eat

    so if Malay Muslims do not eat pigs, guess who are the REAL PIGS

    you lah bodoh

    what to expect from a coolie decendant infested with all the pigs' vrius and diseases

    pangkat kuli ni kan rendah, otak pun macam udang (najis dikepala)

    hahahahahahahahaha

  • zakk says:
    October 29, 2009 at 7:55:00 PM GMT+8

    nik aziz tu dah nyayok. Syabas Nash teruskan niat yg baik.

  • Anonymous says:
    October 29, 2009 at 9:41:00 PM GMT+8

    Anon 5:49

    The Unspinner dah cerita pasal baiah talak tiga berbulan lamanya.

    Tertinggal bas lah awak.

  • Anonymous says:
    October 29, 2009 at 10:44:00 PM GMT+8

    patutnya golongan yg ada akal dlm PAS, dah mulakan langkah singkirkan golongan erdogan dlm PAS.

    patut hj.hadi dah buat open statement hentam puak2 yg tak wala pada parti supaya tinggalkan parti.

    suara ulamak mesti berkumandang hebat mengelamkan suara2 erdogan yg bermain politik tak bertepi.

    husam tau anwar akan masuk dlm, husam cuba capitalise. org terdesak, tali ropia pun anwar akan sambut.

    husam offers good deal pada anwar, dan cucuk tuan guru cerita PAS-UMNO bergabung, kalau jadi EGM, duit 1 bilion akan digunakan utk beli semua PAS negeri.

    anwar cukup terdesak. husam tau kalau jadi EGM dia akan jadi pay master. boleh untung ratus juta.

    plotnya mcm tu. tapi pada nik aziz dibisikkan versi yg lain seolah2 gabungan PAS-UMNO sudah begitu hampir. racun di tabur.

    anwar mau EGM, that's the shortest to draft something urgent.... satu gerakan massa mesti diwujudkan, bicara di mahkamah sudah dekat.

    cyber troppers pkr walau dibantu oleh dap, dll. tapi sudanh kekeringan.

    husam pasang kail. he aiming for a big one. anwar suka kalau ada EGM, dia pakar melobi, mcm biasa dia akan panggil kumpulan sasaran dlm bilangan kecil.

    convince, rhetorik akan bergema, sambil berjuta dihulur atas nama projek, ihsan, derma fisabillillah, sumbangan persatuan, dll.

    cuba2 fahamkan.

    zul.

  • Anonymous says:
    October 29, 2009 at 10:48:00 PM GMT+8

    Memang tertinggal bas kot.

    Apapon,ramai pemberi komen di beberapa blog pon serupa macam saya,baru dapat tahu.Semua agak terperanjat dan kecewa perkara ni berlaku.

fda

Get your volunteer initiatve funded!

Link2Me WeLinkBk (254)