Greetings

Friday, October 23, 2009

NEWS: Anwar closer to Sg Buloh, Doc issue near finality


Sodomy Case: Court Rejects Anwar's Objection

PUTRAJAYA, Oct 23 (Bernama) -- Datuk Seri Anwar Ibrahim on Friday failed to prevent the Court of Appeal from hearing the prosecution's appeal against the High Court's order for the prosecution to supply documents to him.

This follows the Court of Appeal's dismissal of Anwar's preliminary objection to strike out the prosecution's appeal.

Justice Datuk Hasan Lah, who led the panel comprising Justices Datuk Wira Abu Samah Nordin and Datuk Sulaiman Daud, unanimously dismissed Anwar's objection after ruling that the High Court's order in relating to document application, was final and therefore, appealable.

The court, however, rejected Anwar's application through his counsel Karpal Singh, for a stay of the appeal proceedings, pending his appeal against today's decision (preliminary objection) at the Federal Court.

Karpal is the new counsel in Anwar's defence team in his second sodomy case, replacing prominent lawyer Sulaiman Abdullah, who had excused himself on July 15, due to health reasons.

Today, the court is scheduled to hear the prosecution appeal and Anwar's cross-appeal against the same High Court which rejected his application to get a sample of the specimen taken from the complainant, Mohd Saiful Bukhari Azlan.

Hasan then proceeded to hear the prosecution appeal.

After the decision, Karpal informed the media that he would file an appeal against the court's decision at the Federal Court on Monday.

Read the rest of the news here.

7 comments:

  • Anonymous says:
    October 23, 2009 at 7:23:00 PM GMT+8

    bro,

    ceo irda, harun johari, sudah letak jawatan pada hari rabu (21 Oct) setelah menggantikan Dato Ikmal yg bersara pada 1 March 2009. 2 org kuat harun johari ex-shell, jameson pias (ketua komunikasi) dan ahmad suhaili (ketua planning) turut meletak jawatan. Sehingga hari ini masih belum ada kenyataan akhbar dibuat oleh pihak IRDA mengenai perletakan jawatan yang mengejut ini. Saya percaya ia ada sangkut paut dengan prestasi yang buruk dan perhubungan yg tidak baik IRDA dan MB johor.

    Mengenai cityscape dubai tempuh hari, irda sepatutnya tidak perlu membazir duit rakyat untuk menyertai pameran itu kerana sambutan yang amat dingin di dubai berikutan kelembapan ekonomi di sana. adakah penyertaan irda itu untuk menjual rumah2 yang dibangunkan oleh syarikat2 di bawah naugan khazanah nasional dan memberi peluang terakhir harun dan kroni2nya bershopping sakan di dubai bersama isteri masing2? MB johor pun tidak pergi ke cityscape dubai pada tahun ini.

    jawa johor

  • Anonymous says:
    October 23, 2009 at 7:35:00 PM GMT+8

    tengok mahkamah le siapa yang control.

  • Anonymous says:
    October 23, 2009 at 8:55:00 PM GMT+8

    Dalam Sg Buloh pun dia ada priviledge
    untuk keperluannya. Tanya penghuni penghuni Sg buloh mengenai DSI dalam tahanan.Dia selalu bersama banduan lembut dari Indonesia....Sudah menjadi "open secret" di kalangan penghuni Sg Buloh. Ex CON.

  • Galo says:
    October 23, 2009 at 9:46:00 PM GMT+8

    yg dia nak ssgt dokumen2 bukti tu tuk apa? Nape dia beria2 ssgt? mm...da mmg dia buat salah mcm2 helah lh dia nak buat..percaya atau x bahawa Anwar ni akan menhilangkn diri dr dibicara spt mana RPK? kali ni klu g 'chalet' kat Sg Buluh 2 sure lama wei...sure mamat gay ni lari ke luar negeri nya... tp jgn lupa dia xblh lari dr Allah s.w.t

  • Anonymous says:
    October 23, 2009 at 9:48:00 PM GMT+8

    alhamdulillah. mmg disitu le tmpt yg paling sesuai utk peliwat tegar mcm anwar.

  • babi anWAR says:
    October 24, 2009 at 12:05:00 AM GMT+8

    fuck to anWAR babi.

    http://www.youtube.com/watch?v=H47lUceQBG0

  • Anonymous says:
    October 24, 2009 at 2:16:00 PM GMT+8

    dulu seme org buat solat hajat utk anwar.

    anwar dgn muka konfidentnya pon sama jadi makmum.

    sama2 aminkan kemusnahan kununnya si pemfitnah.

    bayangkan manusia hipokrit jenis apa anwar ni.

    pura2 islam tapi hati lebih busuk dari kapir.

    kata org fitnah dia tapi dialah sebenarnya pemfitnah no 1.

    skrg doa kau dah termakbul anwar. selmt kembali ke sg. buloh.

    menyesal dulu aku hantar kad raya kat kau tiap2 taun dlm penjara.

    tak pa nnt kalau ko masuk semola, aku akan hantarkan kau ky jelly, pos laju tauu. hehe..

    kau mmg jahat la anwar.

    -Ishak

fda

Get your volunteer initiatve funded!

Link2Me WeLinkBk (254)