Friday, July 31, 2009

UNSPIN: Ronnie sudah kantoi, Lani berlakun minta simpati

Oleh Teruna Kelana

Mula-mula mai kita dengaq laporan You Tube berikut:


Sekarang kita baca pula petikkan dihujung laporan Malaysiakini semalam seperti berikut:

“He suspects that the "Truth for Teoh Beng Hock" blog, which accused him and another exco member Ean Yong Hian Wah of abusing their constituency allocations, may be the doing of the MACC, since they are the ones who possess such information.”
Bab tuduh SPRM dah kali kedua. Cuma lani dia mengaku dokumen itu wujud. Baca blog t4tbh sini.

Kenapa mesti wujud laporan sedemikian?

Sekaghang kenapa Lonnie tuduh SPRM? Senang jawabnya. Kita kena akui cek bukan senang nak caghi sapa penulis t4tbh. Mungkin sekali MCMC akan hanya jumpa posting diupkan di siber-siber kafe tertentu. Itu saja. Lagi pening kalau ianya merata tempat.

Jadi tak boleh teka samada ianya sahabat mendiang Teoh atau SPRM seperti tuduhan Ronnie atau orang dalam pejabat kerajaan negeri. Buang masa nak suruh MCMC cari. Saja buat laporan untuk tuduh MCMC komdian. Ulaq punya babi. Eh ... babi yang belit macam ulaq?

Lani Ronni kena salahkan orang lain dan bunyi macam dia teraniaya seperti Anwar Ibrahim. Laporan Malaysiakini melakarkan Ronnie sebagai memohon simpati kerana berhadapan dengan "seven front" enemy dari dalam dan luaq DAP.

Sebelum ini Malay Mail laporkan dia nak skin alive penulih t4tbh. Woi takut naa. Gangster sudah kasi warning ma.

Bila dia buat akuan ini dan laporan polis, apa lagi ... (dengaq You Tube berikut):


Kantoi hang Loonie. Rasa dia dah agak akan kena akhirnya. Itu yang bunyi kesian aja.

1 comments:

  • johnlee says:
    July 31, 2009 at 7:02:00 PM GMT+8

    oi YB (Yang Bodoh ) Ean, Bila
    t4tbh published doc yg implicate anda, anda persoalkan MACC plak kenapa. Kan ramai orang lain ada salinan. Kat pejabat daerah pun ada. Tapi kalau opposition publish selalu katanya ada uknowmn person antar ke rumah Karpal.

fda

Get your volunteer initiatve funded!

Link2Me WeLinkBk (254)