Thursday, July 30, 2009

UNSPIN: Orang yang ada budi pohon maaf atas kesalahan


Hari ini, saya pergi lihat semua web dan blog yang menuduh SPRM sebagai bersalah, menuduh UMNO membunuh dan lain-lain.

Bermula dengan Malaysia Today. Raja Petra hanya siarkan laporan berita Edge dan NST yang dapat meredakan sedikit kemaluannya. Gobind dilaporkan membuat helah mengatakan kedua mereka tidak ada masa untuk pergi membuat Ada banyak lagi sampel yang belum diperiksa. Ada pula di siarkan laporan mengatakan tidak boleh paksa ada menulis. Yang dia sibuk hari ini adalah mengenai isu kehakiman dan lain-lain.

Lim Kit Siang dah terlupa nak bincangkan isu kematian Teoh Beng Hock. Dia dok tibai kes PKFZ pula. Alih pandang. Satu kemaluan besar buatnya.

Tak kuasa nak tengok apa Lim Guan Eng. Enggie dah jadi eggie. Dia fail menyelesaikan masaalah Kampung Buah Pala. Mulanya tak mahu jumpa dan macam-macam. Terakhir kata nak kensel development order. Bila dia jumpa dengan penduduk, dia kata ada court order. Takut Low Yatt tak support nanti.

Saya cuba google di Google Blog Search menggunakan nama Tan Boon Hwa atau Tan Boon Hua atau Tan Boon Wah. Ketiga-tiga tidak memberi hasil search yang banyak dan terkini berkenaan mengenai keengganan Tan untuk memberi sampel DNA. Nampak sangat blogger-bloger ini yang kebanyakkan berbansga Cina tidak ada moral dan etika. Isi kandung blog mereka tidak ikhlas mengenai kebenaran.

Apa hal pun mereka yang salah tuduh khususnya kaum Cina yang telah melakarkan pelbagai pihak sebagai salah wajib meminta maaf.

P/S Agak-agak Donplaypuks mempunyai nilai moral untuk meminta maaf bila dia salah nanti?

8 comments:

 • Mr K says:
  July 30, 2009 at 5:12:00 PM GMT+8

  Aku pernah buat post yang
  'AGAK tak logik jika SPRM nak bunuh TBH dan siapa yang ada motif untuk bumuh TBH'. Dah lama aku buat post tu and baru sekarang orang malaysia terfikirkannya. Zzzz.

 • Anonymous says:
  July 30, 2009 at 5:22:00 PM GMT+8

  jgn perasaan mr k. ramai org tulis itu.

 • Anonymous says:
  July 30, 2009 at 5:23:00 PM GMT+8

  Sebab tu Mr.K tak datak "Datuk".. sebab perasan.. heheheheheh

 • Aiyyaa Nostladamus Kaa says:
  July 30, 2009 at 8:30:00 PM GMT+8

  hayya mr Unspinners, itu LKS sama itu RPK atak kemaluan kaaa? lia olang kalu atak pung manyak kicik selupa itu kucin punya.

  histoly maaa, olang cin mana atak kemaluan busat punya.

  oh itu donplaypuks kaaa? apa lia mau ciakap? sikalang lia pigi lali ekok talok bawah kaki maa. sana pigi solok muka lalam seluat LKS arrr. lia pung tatak kemaluan punya olang. cit.

 • Anonymous says:
  July 30, 2009 at 9:01:00 PM GMT+8

  kalau tak mintak maap

  donplaypuks kena tukar nama playpuksforever^

  heh heh heh

 • Anonymous says:
  July 30, 2009 at 9:20:00 PM GMT+8

  sendiri mau ingatlah wahai melayu. kita boleh kasi maap pada cibai2 ni semua. tapi JANGAN SESEKALI KITA LUPA AKAN PERIHAL KENYATAAN2 MEREKA YANG BEGITU PREJUDIS DAN RACIS SEKALI. INI BUKAN KALI PERTAMA ATAU TERAKHIR. SENTIASA BERWASPADA.

 • Anonymous says:
  July 31, 2009 at 9:26:00 AM GMT+8

  Salam;

  Org yg boleh/sanggup makan apa saja utk survive X akan kisah utk buat/cakap apa saja utk capai matlamat mrk, berdasarkan kajian sy ;)

fda

Link2Me WeLinkBk (254)