Tuesday, July 21, 2009

UNSPIN: Dimana handphone Teoh?

Oleh Abang Bulanja

Kami di The Unspinners ingin memperjelaskan satu isu yang sedang di main-mainkan oleh sesetengah pihak yang tidak bertanggungjawab, isu yang kami nak perjelaskan adalah isu mengenai Handphone atau telefon bimbit Teoh!

Ada pihak yang cuba 'SPIN' kisah handphone Teoh untuk menyatakan handphone itu diperolehi dari seorang pegawai SPRM. Tujuan pakar-pakar tak bertauliah yang sedang memusing cerita ini adalah untuk memalitkan balik kepada SPRM.

Pihak polis tidak memberitahu maklumat di mana mereka mendapat talipon bimbit kepunyaan Teoh dalam kenyataan mereka (baca berita Malaysiakini sini). Tak timbul pun isu yang mengatakan SPRM mengambil handphone mendiang.

Yang pastinya, handphone sudah ditangan polis dan sudah dihantar ke forensik untuk disiasat.

Secara logiknya, apabila mayat Teoh dijumpai tempohari di Plaza Masalam, pihak yang boleh menghampiri mayat beliau hanyalah pihak polis dan tidak ada pihak lain pun.

Pihak polis belum pun mengumumkan hasil siasatan mereka tetapi sudah ada pihak yang membuat andaian sendiri dan memutar cerita mengikut sesuka hati mereka. Pihak yang tidak bertanggunjawab ini seperti biasa ingin mengalihkan isu sebenar dengan mereka-reka cerita.

# Disunting pada pukul 5 pm

7 comments:

  • bedolbedawi says:
    July 21, 2009 at 4:29:00 PM GMT+8

    bodoh ... mcm la ko ni layak

  • Anonymous says:
    July 21, 2009 at 5:21:00 PM GMT+8

    mcm la ko pandai sgt ;)

  • Anonymous says:
    July 21, 2009 at 5:36:00 PM GMT+8

    malaysiakini pun tak spin, dia orang boleh spin.

    kalah george soros.

  • nostladamus says:
    July 21, 2009 at 5:58:00 PM GMT+8

    lia olang ahh, maaanyak cilakak. itu HP haaa atak maaanyak cilita dap tatak picaya sama lu pkr ... itu pkr haaa manyak culiga busuk ati smam itu dap.

    pkr punya olang atak info itu gengste kaki ka along ka olang besat busuk punya olang ka suma atak manyak kasi itu wang sama itu dap.

    dap tatak mau kongsi ini sungai wang sama itu pkr. itu pkr manyak malah pasat itu dap kasi tip sama itu polis kasi siasat itu olang busat selangor punya

    lia olang dap pkr itu suma malah malah kasi buang itu taik suma tumpat

    sikalang ahh dap manyak suka itu klajaan selangok goyang goyang kasi jatoh apasat? itu klajaan penang pun itu macam pun pkr goyang goyang kas

    heiyya ini pkr dap punya cilita manyak susah. lalam sana dap itu olang busat dap sutak kasi kingpin taiko gengste bili. mati lo nanti manyak olang. ini cilita teoh kasi mati jatuh lumah misti mau kasi tutup. itu pasat dia olang ada bikin manyak cilita kasi olang mulayu nama busuk.

    itu polis mau jaga jaga. mau pantai sikit. mau cupat kilija. itu teoh olang baik punya. tatak suka galo galo satu negeli. olang busuk tatak suka itu teoh manyak ciakap. soli la itu teo

  • kembara putih says:
    July 21, 2009 at 11:08:00 PM GMT+8

    UNSPIN..ko ni kurang membaca, ikut ilham dari kepala lutut ko je.

  • CHAIRMAN KAGA says:
    July 22, 2009 at 12:26:00 AM GMT+8

    UNSPINNERS. ITU POLIS MENDAPAT HANFONE DARI PEGAWAI TINGGI MACC. ITU SUDAH DIPERCAKAPKAN DI NEWSPAPER.
    ITU HANFONE MASIH DALAM KEADAAAN BAIK BERMAKSUD MENDIANG JATUH TANPA ADA HANFONE. CERITAH UNSPINNERS TELAH TAK LAKU SETELAH GROUP PARPUKARI DATANG DAN BERTINDAK SEMACAM ORANG YANG AMAT BIADAP. SAYA BERHARAP SEPERTI YANG DICERITAKAN, PARPU AKAN DIBAN TERUS DARI BLOGS

  • Anonymous says:
    July 22, 2009 at 6:55:00 AM GMT+8

    akhbar mana kaga dan kembara putih?

    kalau dia dah simpan biasalah sebagai proof macam laptop???

fda

Link2Me WeLinkBk (275)