Greetings

Friday, June 26, 2009

UNSPIN: Hakim yang lepaskan percaya Anwar liwat

Oleh Teruna Kelana


Ada kawan saya berdegil kata mahkamah telah lepaskan Anwar. Maka dia tidak lakukan liwat. Berdegil dia tak mahu dengar penjelasan. Bila ditanya samada dia ada membaca keputusan hakim, dia tak baca dan tak mahu baca. Dia nak tengok sendiri baru percaya. Mula-mula kesian pada dia kerana tak mahu cari kebenaran dan mahu kekal rela dibohong. Rupa-rupanya dia Mat Skodeng. Suka tengok benda-benda ni.

Memang betoi, 2 daripada 3 hakim Mahkamah Persekutuan telah pada 2 September 2004, mengenepikan tuduhan meliwat ke atas Anwar Ibrahim atas sebab-sebab teknikal. Hakim majoriti yang mengenepikan tuduhan menulis dalam mengulas keputusan mereka seperti berikut:

“The testimonies of one Dr. Mohd Fadzil and one Tun Haniff and the conduct of the first Appellant (ie Anwar) confirmed the appellants’ involvement in homosexual activities. However such evidence did not corroborate Azizan’s story that the appellants sodomised him on the date, time and place specified in the charge.”
Disamping itu, mereka juga menulis berikut:

"We find evidence to confirm that the appellants were involved in homosexual activities and we are more inclined to believe that the alleged incident at Tivoli Villa did happen."
Hakim yang setuju lepaskan pun kata Brader Anwar balun seorang lagi Brader. Apa Anwar dan penyokong depa nak nafi? Bila dia saman Dr Mahathir pun, tak done. Jelas benar, mahkamah lepaskan atas sebab teknikal dan bukan pasal dia tak buat.

Dia buat, bro. Cayalah!

15 comments:

  • Nik Ajis Meroyan says:
    June 26, 2009 at 1:15:00 PM GMT+8

    No spiak Chairman Kaga?

  • mat stim says:
    June 26, 2009 at 2:17:00 PM GMT+8

    kira ok la tu dia buat kat orang.... kalau dia buat kat ayam.... mati la ayam tu.... hahahaha hahaha hahaha hahaha.... aku buat lawak liwat ayam.....

  • Tok Uban says:
    June 26, 2009 at 2:45:00 PM GMT+8

    Tak apalah jugak...hidup lagi orang yang kena liwat tu...ini tak...dah liwat...bubuh C4...lagi teruk...tak caya...tanya Bala....

  • HeroTamil says:
    June 26, 2009 at 3:25:00 PM GMT+8

    Alo tok uban...
    Agak nya siapa bubuh C4??
    Rosmah?? Najib??...muahahaha ..yang tukang bawa cerita pun dah lari ke Australia.

    LOL

  • Pejuang Bangsa says:
    June 26, 2009 at 5:13:00 PM GMT+8

    yang bawa cerita tu pun dh penakut lari australia ..haha

  • Parpu Kari says:
    June 26, 2009 at 5:16:00 PM GMT+8

    TAPI KORANG TAU TAK, ADA LAGI BINGAI DAN BAHALOL DOK PERCAYA KAT PELIWAT WAL JUBURI NI, AKU SUKA LA BLOG NI, BEST!

  • Pedang Bertuah says:
    June 26, 2009 at 5:17:00 PM GMT+8

    Tuan,
    Sudah terang lagi bersuluh... tapi puak-puak fanatik diaorg ni tak jugak nak terima hakikat.
    Nak buat camner, dah al-juburi tu maksum pada kaca mata diaorg.
    Bloggers yang cuba menyatakan kebenaran macam Tuan semua dianggap musuh dan pemfitnah.
    Nampak sangat ler hati dah dihijab dari melihat kebenaran.
    Sedih melihat orang Melayu berpecah belah camni.

  • Parpu Kari says:
    June 26, 2009 at 5:17:00 PM GMT+8

    TOK UBAN AKU RASA PAK HANG YANG DOK SUMBAT C4 KOT...MUAHAHAHAHAHA

  • Anonymous says:
    June 26, 2009 at 5:40:00 PM GMT+8

    http://kisahesah.blogspot.com/

    Ini blog Tok Uban dulu. Cerita budak kg jadi GRO sundal.

    Orang PAS kaki sundal rupanya ... kekeke

  • tak main jubor? says:
    June 26, 2009 at 10:32:00 PM GMT+8

    tak main jubor?

    pasal apa nak pakai 11 loyar babi??

    pasal apa takut sumpah??

    kecut??

    kalau aku dituduh menjubur,

    sekarang jugak aku sumpah & tak pakai loyar..

    Tak perrlu Karpal, N.ajis dll fatwa..

    Aku rela merengkok..tak takut. Pasal aku tak main jubor.

  • TokAyah says:
    June 27, 2009 at 1:14:00 AM GMT+8

    Kalau aku tak main juboq orang. Aku dah terbang ke Mekah bersumpah depan kaabah. Itu baru betul seluruh dunia akan gempaq. Itu baru LAwan tetap lawan... Saiful baru sumpah atas kasjid Wilayah.Tak akan nak ajaq kot kat brother Anu War. Kalau betul dia tak buat dah lama dah si Anu War tu bersumpah. Makin bertambah ramai lagi penyokong dia. Harpak

  • TokAyah says:
    June 27, 2009 at 1:25:00 AM GMT+8

    Al Juburi jangan nak berdolak-dalih. Kuasa rakyat pun dah lama tunggu untuk membela saiful. Jangan ingat kuasa rakyat hanya berpihak pada Fuckatan Riot. Kuasa rakyat yang selama ini diam dalam sabar sudah mulai bergelora dengan tingkah laku Al Juburi. Al Juburi sedang mencanang konon tak ada kes dan memanaskan penyokong harpak. Ingat jangan nak memandai-mandai nak buat riot diatas jalan raya. HAdirlah diri di mahkamah. Rakyat perlu tahu siapa dia Anu war sebenarnya. KAlau salah pun bukan nak kena gantung macam saddam Hussin. Nak rotan pun tak boleh nanti patah pula tulung punggung. Pinjam favourite Anu War kejap Pooodahhhhhh!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • CHAIRMAN KAGA says:
    June 28, 2009 at 6:24:00 PM GMT+8

    hakim malaysia elok tak komen lah, aku tak nak masuk jel kerana pekara ni. 1 malaysia dah tahu sudah cukuplah. siap ada video , siap ada ringtone.
    KORREK KORREK KORREK

  • Anonymous says:
    June 28, 2009 at 8:41:00 PM GMT+8

    kita kena lega dan besyukur kerana anuwar takut bersumpah dengan nama ALLAH MAHA ESA.sekurang-kurangnya walaupun dia hipokrit tahap maksima namun dia masih takut kat ALLAH.itu tanda masih ada iman walaupun dok meliwat.haha

  • Anonymous says:
    June 29, 2009 at 1:00:00 PM GMT+8

    dekat kelantan ada org liwat kambing wei. tu psl la nik ajis beriya skong nuar ni psl dia punya tmpat bnda ni dah biasa

fda

Get your volunteer initiatve funded!

Link2Me WeLinkBk (254)