Tuesday, June 30, 2009

MYSTERY: Memali atau Sodomi, PAS bersedia dengan peti

Oleh Cakap Pasal


Ingat tak dulu pasal kes Kampong Memali? Ada seorang makhluk gila di kampong itu bernama Ibrahim Libya yang juga penyokong kuat Pas yang terlibat dalam pemberontakan ganas dan menembak anggota Polis. Akhir sekali Ibrahim Libya ditembak mati.

Lepas dia mati, Pas segera buat Tabung Memali untuk mengutip derma untuk membantu balu dan anak Ibrahim Libya serta orang cracko lain yang mati ditembak oleh Polis. Banyak juga duit di kutip oleh PAS atas nama Tabung Memali, lebih RM300,000.

Tetapi lebih sepuluh tahun selepas mengutip derma untuk Tabung Memali orang PAS sendiri, dipimpin oleh Mujahid Yusof Rawa, telah mendedahkan bahawa selama lebih sepuluh tahun tidak ada satu sen pun daripada Tabung Memali yang telah sampai kepada balu dan anak pengganas2 Memali itu. Duit Tabung Memali semua telah di songlap oleh pemimpin PAS.

Pada satu majlis untuk 'menyelesaikan' masalah Tabung Memali yang bocor itu, Presiden PAS pada masa itu Fadhil Noor telah memaki dan marah balu2 Memali sebagai wanita murahan yang tidak tahu berterima kasih kepada PAS yang telah membela nama suami dan ayah mereka yang ditembak mati oleh Polis di Memali. Fadhil kata PAS telah mempertahankan dan menjaga nama baik mereka.

Tapi pasal bab duit Tabung Memali pula Fadhil membisu saja. Tidak lama selepas Fadhil memaki dan marahi balu2 Memali beliau telah jatuh sakit. Fadhil telah sakit kronik dan tidak lama selepas itu, Fadhil pun meninggal dunia dalam keadaan yang amat sedih dan sakit. Mayat beliau tinggal tulang dan rangka saja dan juga berbau. Pada waktu pengkebumiannya pula ramai juga penyokong PAS yang terpaksa membantu mengusung jenazah yang terasa sangat berat.

PAS telah mendapat keuntungan yang besar daripada Tabung Memali. Begitu juga apabila Anwar Ibrahim didapati salah atas salah guna kuasa dan dipenjarakan PAS telah mengutip derma atas nama Anwar Ibrahim pula. Banyak duit juga dikutip atas nama membela Anwar Ibrahim. Kadang kali PAS dapat mengutip sehingga RM30,000 daripada ceramah dan perhimpunan penyokong PAS. Tetapi setelah Anwar dibebaskan atas desakan George Bush, maka PAS pun tidak dapat mengutip duit lagi atas nama Anwar Ibrahim.

Tetapi dengan kes liwat Anwar Round Ke 2 yang akan bermula tidak lama lagi, ustaz2 PAS telah mula menyiapkan tin biskut dan tin susu untuk dibuat tabung kutipan duit. Jika Anwar masuk penjara PAS dan pemimpinnya akan jadi kaya lagi. Lagi lama Anwar duduk dalam penjara, lagi banyak duit yang akan disonglap oleh pemimpin PAS.

6 comments:

 • Jeffry says:
  June 30, 2009 at 4:41:00 PM GMT+8

  SALAM BRO..MOHON NK COPY KT BLOG WA BRO!

 • Parpu Kari says:
  June 30, 2009 at 5:06:00 PM GMT+8

  PADAT DAN MANTAP! MEMANG HEBAT!

 • Dee says:
  June 30, 2009 at 8:32:00 PM GMT+8

  Salam Bro. .

  Artikel anda memang mantap. .teruskan membongkar ke"goblokan" PR terutama Bro Anwar !! agar dpt membuka minda pengundi atas pagar dan menginsaf kan penyokong tegar PR. .terus kan perjuangan !!

 • jbresident says:
  July 1, 2009 at 9:44:00 AM GMT+8

  tuan, kira halal lah..sebab depa yang songlap duit tu..

 • CHAIRMAN KAGA says:
  July 2, 2009 at 8:59:00 AM GMT+8

  KEMANTAPAN GEROMBOLAN BERGANTUNG KEPADA TEKONOLOGI LIWAT DAN MENCACAI

 • Anonymous says:
  July 12, 2009 at 12:50:00 AM GMT+8

  semoga kalian menerima azab dariNya. Amin

fda

Link2Me WeLinkBk (254)