Tuesday, June 30, 2009

MYSTERY: Macam-macam cerita Guan Eng di Penang ... Ayoyo


Oleh Cakap Pasal.

Apa nak jadi sama Pakatan Penyamun & Peliwat ini ?

Semalam Lim Guan Eng pecat Johari Kassim, ahli Majlis Bandaran Seberang Prai yang sebelum ini telah boikot upacara angkat sumpah presiden majlis yang baru Mokhtar Mohd Jait.

DAP juga bagi amaran keras kepada semua ahli PKR yang lain. Kalau tak mahu ikut cakap, nanti semua kena pecat. Red card. Jaga baik-baik.

Pada Jun 4, Johari daripada PKR telah mengetuai lapan orang ahli Majlis, semuanya daripada PKR, untuk memboikot upacara angkat sumpah Mokhtar sebagai presiden Majlis Perbandaran. Johari mahukan jawatan itu dipenuhi oleh seorang wakil PKR sahaja.

Sekarang geng DAP di Pulau Pinang sedang tai chi isu ini dengan mengatakan bahawa Lim Guan Eng telah pun bincang isu pemecatan Johari dengan Pengerusi PKR Penang, Datuk Zahrain Mohamed Hashim.

Tapi Johari pula kata bahawa Zahrain tak tahu apa pun pasal isu ini. Johari kata dia dilantik oleh PKR untuk menjadi ahli Majlis, bukan oleh DAP atau kerajaan negeri. DAP pula mencabar balik, kalau begitu ceritanya, cubalah PKR melantik semula Johari menjadi ahli majlis !! So Cubalah ! Tengok siapa lagi kuat DAP atau PKR?

PAS pula cuba main bergayut tang teloq DAP. PAS suruh DAP bagi warning saja kepada Johari dan jangan pecat dia. DAP kata 'PAS boleh pi mampus!'

Dalam al kisah lain pula kumpulan gangster Hindraf mengancam untuk membakar patung Lim Guan Eng sebab kerajaan Negeri pimpinan Lim Guan Eng tidak mahu menolong kes Kampong High Chaparral – ia itu kampong setinggan kaum India di Pulau Pinang.

Itulah bila mahu main-main dengan gangster last sekali depa akan bakar rumah awak juga. Sekarang pergi lah layan gangster.

Lu ingat senangkah nak jaga hati semua orang? Sekarang baru lu tahu Guan Eng. Sekarang Hindraf mahu bakar lu punya patung. Esok dia mahu bakar lu punya kepala.

3 comments:

 • Parpu Kari says:
  June 30, 2009 at 10:04:00 PM GMT+8

  TUAN SPINNERS, MANA BALACI FUXATAN RIOT NI? SEMUA SENYAP JE..

  BILA KENA BATANG IDUNG DEPA SEMUA SENYAP BRO!

  TADI U ADA TENGOK BERITA KA BRO? PENDUDUK KG HIGH CHAPPARAL MENGAMUK LIM GONE ENGGEY SUDAH KECUT DIA PUNYA TULUR DAN SOROK KAT MANA TAH

  MUAHAHAHAHAHAHAHA

 • Anonymous says:
  July 1, 2009 at 9:49:00 PM GMT+8

  itu lah cara puak2 cina komunis bila dpt kuasa. apa dia takut pada melayu pkr....semua layuuuu

  k.nizam

 • CHAIRMAN KAGA says:
  July 2, 2009 at 8:57:00 AM GMT+8

  MUHAHAHAHAH PARPU KARI
  NAK KOMEN KAO KENA PADAM LAGI KE?
  JANGAN MENCARUT DAN JANGAN JADI TUKANG KARUT
  HE HE HE HE

fda

Link2Me WeLinkBk (254)